Deelnemers doorstroomproject ontvangen sleutel nieuwe woning

Eerste stap in verhuisketen is gezet

Eind vorig jaar startte Centrada met de voorbereidingen van het ‘doorstroomproject’. Uit 100 aanmeldingen selecteerde Centrada 20 huurders die worden begeleid in het verhuizen naar een kleinere woning. En de eerste verhuizing komt er binnenkort aan. Mevrouw Rooseboom (68) ontving vrijdag 7 februari de sleutel van haar appartement in de Kandelaar.

“Ik zie eerlijk gezegd best een beetje op tegen de verhuizing”, vertelt mevrouw Rooseboom. “Ik heb 34 jaar op de Kustrif gewoond en daar liggen veel herinneringen. En hoewel het tuinonderhoud zwaar wordt, ga ik mijn tuin best missen. Maar dit is een kans die ik wel moest grijpen: het is een ruim en licht appartement met een wijds uitzicht. Bovendien is mijn huidige woning te groot voor mij alleen”.

Verhuisketen op gang brengen
Centrada startte eind vorig jaar met het ‘doorstroomproject’ om een verhuisketen in gang te zetten. Verhuisadviseur Johan Armbruster: “Met dit project willen we de wachttijd voor een sociale huurwoning en de doorstroming op de woningmarkt verbeteren. We proberen hiermee zo’n 60 verhuizingen in gang te zetten. Zo komt de ruime eengezinswoning van mevrouw Rooseboom op de Kustrif binnenkort weer beschikbaar voor jonge gezinnen, die op hun beurt ook weer een huurwoning van Centrada achter laten”.

Een woning die past
Dit doorstroomproject is een proef om te kijken of het werkt om een keten van verhuisbewegingen op gang te brengen, waarin meerdere woningzoekenden een woning toegewezen krijgen die bij hun situatie past. Mevrouw Rooseboom is enorm blij met haar appartement. En voor het gemis van haar tuin heeft ze ook al een oplossing bedacht. Lachend vertelt ze: “Mijn dochter woont ook in de Kempenaar, maar die heeft niet zulke groene vingers. Nu kan ik haar af en toe helpen in de tuin”.

Publicatiedatum:

11 februari 2020