Feestelijke start bouw 42 appartementen Hanzepark

Op donderdag 18 oktober werd in Hanzepark de start van de bouw van 42 huurappartementen gevierd. Wethouder Janneke Sparreboom hief het glas samen met Radboud de Jong van projectontwikkelaar ReadyforLiving, Nina Nomden en Maarten Bakker van Van Wijnen Lelystad (aannemer van het complex) en directeur-bestuurder Martine Visser van Centrada. Oud-medewerkers van Centrada die een toer maakten langs de diverse nieuwbouwprojecten en - locaties, waren bij het feestelijke moment aanwezig.

 

Aantrekkelijke woonplek
De toren met appartementen komt op een prominente plek in HanzePark, bij de rotonde bij de Rigastraat op de Stationslaan. Wethouder Janneke Sparreboom die sinds kort Wonen in haar portefeuille heeft: ‘De stad wordt verbeterd met steeds meer vernieuwende woonproducten in de koop- en huursector. Zo blijft de Lelystad een aantrekkelijke woonplek. 

Bovenkant sociale huurgrens
Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada, gaf aan dat de driekamerappartementen van 85 m2 met een buitenruimte, bedoeld zijn voor een doelgroep die vaak tussen wal en schip valt: ‘Deze woningzoekenden hebben vaak een te laag inkomen voor vrije sector, een te hoog inkomen voor sociale huur en niet de mogelijkheid te kopen.’ De appartementen komen aan de bovenkant van de sociale huurgrens, met een huurprijs van circa € 710,-, zonder de mogelijkheid huurtoeslag aan te vragen. ‘Een prima mogelijkheid voor bijvoorbeeld ouderen die hun huis hebben verkocht en willen huren.’ Zij vervolgt: ‘Er is heel veel behoefte aan dit soort appartementen en het is mooi dat we de Lelystedeling hiermee kunnen bedienen.’

 

Landmark
Het beeldbepalende gebouw, een écht ‘landmark’, is ontwikkeld door het Lelystadse ReadyforLiving. Van Wijnen Lelystad bouwt de woningen. Met Centrada als toekomstig eigenaar is dit nieuwbouwcomplex een écht Lelystads project.

 
Interesse?
De 42 appartementen komen naar in de zomer van 2019 in de verhuur. Heeft u interesse in een nieuwbouwappartement in Hanzepark? Dan is het van belang dat u staat ingeschreven als woningzoekende bij Centrada.

Publicatiedatum:

19 oktober 2018