Feestelijke start driejarige samenwerking Hemubo en Centrada

Op dinsdag 27 november tekenden Davy Wagenmakers (directeur Hemubo) en Martine Visser (directeur Centrada) op het kantoor van Centrada aan de Wigstraat een overeenkomst voor een drie jaar durende samenwerking. Met ingang van 1 december neemt Hemubo een groot deel van de werkzaamheden van het dagelijks onderhoud voor haar rekening. Centrada heeft na een intensief selectietraject voor Hemubo gekozen vanwege de vernieuwende, proactieve aanpak waardoor werkzaamheden snel en efficiënt worden uitgevoerd en de communicatie met bewoners de hoogste prioriteit heeft.

Vanaf 1 december zullen drie medewerkers van Hemubo kantoor houden op de begane grond van het kantoor van Centrada. Hemubo gaat zich vooral bezig houden met mutatiewerkzaamheden. Woningen die leegkomen, worden door een medewerker van Centrada gelabeld. Woningen die in goede conditie zijn, krijgen van de eigen onderhoudsdienst een zogenaamde nulbeurt: een medewerker controleert onder andere de stopcontacten en sloten en zorgt ervoor dat de woning opgeleverd kan worden aan de nieuwe huurder.

Organisatie mutatieonderhoud Moet er meer in een woning gebeuren, zoals bijvoorbeeld het vervangen van badkamer, keuken of toilet, dan neemt Hemubo deze werkzaamheden voor haar rekening. Het doel is in zo’n geval om de werkzaamheden snel uit te voeren, zodat de nieuwe huurder snel de woning kan betrekken. De start van Hemubo vormt ook de start voor onze organisatie om het mutatieonderhoud anders te gaan organiseren. In de komende maanden zal dit meer vorm gaan krijgen.  

Goede contacten Plegt-Vos
Met de komst van Hemubo komt aan de zesjarige samenwerking met Plegt-Vos een eind. Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: ‘We hebben de afgelopen jaren naar volle tevredenheid samengewerkt met Plegt-Vos op het gebied van mutatieonderhoud. De goede contacten met Plegt-Vos zullen zeker voortduren. Zo is Plegt-Vos op dit moment bezig met het realiseren van het nieuwbouwcomplex De Kandelaar in de Kempenaar.’

Publicatieddatum:

27 november 2018