Gratis adviesgesprek met bespaarexpert voor 100 huurders

Centrada start in september een proef met De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen door optimaal gebruik te maken van toeslagen en kritisch te kijken naar bijvoorbeeld de zorgverzekering en het energiecontract. Centrada biedt dit najaar 100 huurders een gratis adviesgesprek aan met een onafhankelijke expert van De VoorzieningenWijzer.

De bespaarexpert van De VoorzieningenWijzer komt op afspraak bij de deelnemers thuis. De bespaarexpert is op de hoogte van alle bestaande regelingen die zijn bedoeld om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Ook energiecontracten en ziektekostenverzekeringen worden samen met de deelnemers beoordeeld. De bespaarexpert helpt ter plekke met het aanvragen van bijvoorbeeld een andere zorgverzekering, energieleverancier en toeslagen. Ook wordt bekeken of het zinvol is om aangifte Inkomstenbelasting te doen en of deelnemers in aanmerking komen voor gemeentelijke regelingen.

Voorkomen van schulden
Met De VoorzieningenWijzer hoopt Centrada huurders te bereiken die inkomsten mislopen omdat zij niet weten op welke regelingen zij recht hebben. Door te besparen op vaste lasten kunnen zij hun inkomen verruimen en schulden voorkomen. De proef met De VoorzieningenWijzer maakt deel uit van het pakket aan maatregelen dat Centrada inzet om wonen betaalbaar te houden.

Publicatiedatum:

20 juli 2018