Meer huurders hebben recht op huurtoeslag

Vanaf 2020 zijn de regels voor huurtoeslag veranderd, waardoor meer mensen daar recht op hebben. Kreeg u tot nu toe geen huurtoeslag omdat uw inkomen net iets te hoog was? Door de nieuwe regels komt u vanaf 2020 mogelijk wel in aanmerking voor de toeslag.

De huurtoeslag wordt nu langzaam verlaagd als het inkomen stijgt
De belangrijkste verandering is dat de harde inkomensgrens is verdwenen. Voorheen kon uw recht op huurtoeslag in één keer vervallen als u een paar euro extra ging verdienen. Vanaf 1 januari 2020 bestaat die harde inkomensgrens niet meer. Als uw inkomen stijgt, krijgt u mínder huurtoeslag. Het is nu niet meer zo dat bij een kleine inkomensstijging de huurtoeslag plotseling helemaal wegvalt. 

Meer huurders recht op huurtoeslag
Omdat de harde inkomensgrens is komen te vervallen, hebben meer mensen nu recht op huurtoeslag. Als uw inkomen iets boven de inkomensgrens ligt, dan krijgt u sinds 2020 een deel van de huurtoeslag.

Doe de proefberekening
Denkt u dat u in 2020 in aanmerking kwam voor huurtoeslag? Maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst. Heeft u recht? Vraag de huurtoeslag van 2020 dan vóór 1 september 2021 aan bij de Belastingdienst.

Meer weten?
Kijk op toeslagen.nl/huurtoeslag. Of neem contact op met de BelastingTelefoon via 0800-0543 (gratis). Ook kunt u kijken op toeslagen.nl/hulp voor een toeslagenservicepunt bij u in de buurt.

 

Publicatiedatum:

7 juli 2021