Nieuwe huurders Hanzehuys ontvangen sleutels

Centrada heeft nieuwbouwcomplex Het Hanzehuys opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Op dinsdag 17 en woensdag 18 september namen de enthousiaste huurders de sleutels van hun nieuwe woning in ontvangst.

De tien verdieping tellende toren met 42 luxe appartementen staat op een prominente plek in het HanzePark. De driekamerappartementen van 87 m2 hebben onder andere een balkon of een tuintje (begane grond), twee slaapkamers en een tweede toilet. Het gebouw heeft energielabel A en de zonnepanelen op het dak zorgen ook voor lagere energiekosten.

Unieke doelgroep
Het Hanzehuys is het eerste project waarmee Centrada zich speciaal richt op de doelgroep middeninkomens; mensen die met hun inkomen vaak tussen wal en schip vallen. Zij verdienen bijvoorbeeld te veel voor een sociale huurwoning, maar te weinig voor een koopwoning. Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: “Wij zijn blij dat we met deze appartementen huurders met een middeninkomen kunnen bedienen. Het was voor ons een uniek project, waar binnen Lelystad veel animo voor bleek te zijn.”

Vierde nieuwbouwproject in reeks
Appartementencomplex Hanzehuys is na Haagwinde, De Kemperveste en De Kandelaar het vierde nieuwbouwproject dat dit jaar wordt opgeleverd. Begin volgend jaar volgen 17 eengezinswoningen Warande. Daarnaast is Centrada begonnen met de bouw van 30 eengezinswoningen in De Veste. Ook werden recent de nieuwbouwplannen voor de hofjes Blokkerhoek en Muiderzand gepresenteerd.

Informatie voor woningzoekenden
Om voor een nieuwbouw huurwoning in aanmerking te komen, moeten woningzoekenden staan ingeschreven bij Centrada. Inschrijven kan via onze website. Hier is ook meer informatie te vinden over de diverse projecten.

Publicatiedatum:

19 september 2019