Nieuwe huurprijs per 1 juli

Bent u huurder van Centrada? Dan ontvangt u voor 1 mei een brief met de nieuwe huurprijs per 1 juli 2020. Omdat niet iedere situatie gelijk is, krijgt niet iedereen dezelfde huurverhoging. Sommige huurders krijgen zelfs een huurverlaging. De huurverhoging is nooit meer dan 4,3%.

De coronacrisis is voor ons geen reden om de jaarlijkse huuraanpassing uit te stellen
Dat leggen we graag even uit. We realiseren ons dat het bijzondere tijden zijn. De coronacrisis raakt ons allemaal, maar niet alle huurders ervaren betalingsproblemen. Het uitstellen van de huuraanpassing is een algemene maatregel. Wij kiezen liever voor maatwerk bij betalingsproblemen en richten ons op huurders die het hardst worden getroffen door de coronacrisis.

Woont u te duur?
Te duur wonen betekent dat een groot deel van uw inkomen opgaat aan het betalen van de huur. Hierdoor kunt u moeilijk rondkomen met uw geld. Als uw persoonlijke situatie voldoet aan bepaalde voorwaarden denken wij graag met u mee of uw woonsituatie weer betaalbaar is te maken. Misschien door te verhuizen naar een kleinere en goedkopere woning of door het aanpassen van de huur. Door het beantwoorden van enkele vragen kunt u hier nagaan of u aan de voorwaarden voldoet om uw situatie aan ons voor te leggen. Dit hangt af van hoe lang u er woont, hoe groot uw huishouden is, de hoogte van uw inkomen en welke huurprijs u betaalt. Vult u hiervoor het aanvraagformulier betaalbaar wonen in. U kunt tot 1 juni 2020 uw situatie aan ons voorleggen.

Heeft u vragen over de huuraanpassing?
We hebben een overzicht gemaakt met antwoorden op veel gestelde vragen. Mogelijk vindt u het antwoord hier.

Publicatiedatum:

20 april 2020