Sinds 1 december werkt Centrada samen met aannemer Hemubo. Drie medewerkers van Hemubo houden sinds kort kantoor op de begane grond van het kantoor van Centrada. Om deze nieuwe samenwerking te vieren, ontbeten de nieuwe medewerkers van Hemubo vanmorgen samen met de Centrada-medewerkers die de meeste klantcontacten hebben. Gezien de speciale datum (5 december) gaf Ronald Gouwerok, manager Vastgoed van Centrada, een speech in dichtvorm.

Mutatiewerkzaamheden
De medewerkers van Hemubo gaan zich vooral bezighouden met mutatiewerkzaamheden. Woningen die leegkomen, worden door een medewerker van Centrada gelabeld. Woningen die in goede conditie zijn, krijgen van de eigen onderhoudsdienst een zogenaamde nulbeurt: een medewerker controleert onder andere de stopcontacten en sloten en zorgt ervoor dat de woning opgeleverd kan worden aan de nieuwe huurder.

Moet er meer in een woning gebeuren, zoals bijvoorbeeld het vervangen van badkamer, keuken of toilet, dan neemt Hemubo deze werkzaamheden voor haar rekening. Het doel is in zo’n geval om de werkzaamheden snel uit te voeren, zodat de nieuwe huurder snel de woning kan betrekken. De start van Hemubo vormt ook de start voor onze organisatie om het mutatieonderhoud anders te gaan organiseren. In de komende maanden zal dit meer vorm gaan krijgen.  

Mijn toespraak is gedeeltelijk op rijm
Want 5 december is de dag
-  En dat is voor niemand een geheim -
Alles wat je wil vertellen in dichtvorm mag

De komende 3 jaar gaan we vol vertrouwen in zee
Met de mensen van Hemubo
Uiteraard zijn we daar ontzettend blij mee
Want zij hebben een proactieve werkwijze voor ons in petto

Het vervangen van een badkamer, keuken of toilet
Daar draaien zij hun hand niet voor om
Voor nieuwe huurders betekent het
Een snelle afhandeling van mutatieonderhoud alom

Tevreden huurders, daar doen we het samen voor
We bieden ze graag een heel fijn huis
voorzien van de nodige comfort
Dat maakt een huis pas echt een thuis