Start bouw 33 eengezinswoningen Kustrif Zandbank

In opdracht van woningcorporatie Centrada is aannemer Dijkstra Draisma B.V. gestart met de bouw van 33 woningen in Lelystad. De sociale huurwoningen komen op de locatie van de voormalige basisschool de Zandbank aan de Kustrif-Zandbank  in de Atolwijk. Op 23 oktober gingen de eerste palen de grond in. Centrada verwacht de woningen medio mei 2021 op te kunnen leveren. 

Diversiteit in woningen
Het wooncomplex bestaat uit 21 grote eengezinswoningen en 12 zogenaamde ‘vierling’woningen of patiowoningen. Deze 12 woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond en zijn daarmee bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor senioren, mensen die rolstoelafhankelijk zijn en gezinnen met een mindervalide gezinslid. Op de bovenverdieping zijn nog twee slaapkamers. Alle woningen worden twee-laags, waardoor het geheel mooi opgaat in haar omgeving. Beukenhagen zullen dienen als erfafscheidingen.   

Deze ontwikkeling versterkt de wijk
Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada licht de nieuwbouwplannen toe: "We zijn blij dat we op deze locatie 33 eengezinswoningen bij kunnen bouwen. Door de diversiteit in de woningen zal dit de wijk versterken. Zo zijn bijvoorbeeld een aantal woningen zeer geschikt voor senioren of mensen die rolstoelafhankelijk zijn. En weer andere  woningen krijgen een luxere afwerking en zijn daarmee bedoeld voor mensen die iets meer te besteden hebben”.

Openbare ruimte is ruim van opzet met veel groen
Centrada en de gemeente hebben de handen inéén geslagen en besloten om ook de openbare ruimte van dit gebied opnieuw in te richten. Het ontwerp hiervoor is vorig jaar gepresenteerd en besproken op een bijeenkomst voor de omwonenden. De gemeente gaat gelijktijdig of zo snel mogelijk na de oplevering van de woningen starten met de herinrichting van de openbare ruimte.

Geïnteresseerden
Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada nodig. Inschrijven kan via www.centrada.nl en kost jaarlijks € 15. 

Publicatiedatum:

3 november 2020