Start bouw appartementen Blokkerhoek en Muiderzand

In opdracht van Centrada is aannemer Dijkstra Draisma B.V. gestart met de bouw van 42 appartementen in Lelystad. De sociale huurwoningen komen in de hofjes Blokkerhoek en Muiderzand in de Zuiderzeewijk. Op 1 mei gingen de eerste boorpalen de grond in. Centrada verwacht de appartementen begin 2021 op te kunnen leveren.

Eigentijds, maar passend binnen de bestaande bouw
De 42 appartementen worden verdeeld over twee eigentijdse woongebouwen van vier verdiepingen. Samen met de gemeente en de architect is een aantrekkelijk plan ontwikkeld. De gebouwen zijn ontworpen met respect voor de cultuurhistorische waarde van het gebied. Hierdoor sluiten ze mooi aan bij de al bestaande bouw binnen de wijk. De nieuwe gebouwen vervangen de twee verouderde woongebouwen die in 2019 op deze locatie zijn gesloopt.

De appartementen hebben één of twee slaapkamers. Beide woongebouwen krijgen een lift en zijn uitermate geschikt voor een brede doelgroep. Woningzoekenden met een inkomen tot € 58.500 kunnen op deze woningen reageren.

Gemeente richt openbare ruimte rondom appartementen opnieuw in

Centrada en de gemeente hebben de handen inéén geslagen en besloten om ook de openbare ruimte van de twee hofjes te vernieuwen. Het ontwerp hiervoor is eerder gepresenteerd op een bijeenkomst voor de buurt. Opmerkingen van omwonenden zijn waar mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp. De gemeente zal gelijktijdig of zo snel mogelijk na de oplevering van de appartementen starten met de herinrichting van de openbare ruimte.

Geïnteresseerden
Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada nodig. Inschrijven kan via de website en kost jaarlijks € 15. 

Publicatiedatum:

1 mei 2020