Donderdag 25 oktober reikte de Woonbond de Stookjerijk Trofee 2018 uit. Ook Centrada, gemeente Lelystad, Harmonisch wonen en Huurdersvereniging Ons Belang stonden op het podium. We eindigden samen met de gemeente Arnhem op de tweede plaats. Lelystad behoort daarmee, samen met Groningen en Arnhem, tot de gemeenten met de groenste prestatieafspraken van Nederland. De Stookjerijk Trofee is onderdeel van het project Stookjerijk.

Verlagen van energielasten
"Een prima resultaat waar wij trots op zijn!", vertelt Ronald Gouwerok, manager Vastgoed van Centrada. "We hebben de trofee ontvangen vanwege de groene prestatieafspraken die we met de gemeente en de huurdersvereniging hebben gemaakt. Zo investeren we fors als het gaat om de energietransitie. Maar we werken ook aan het verlagen van de energielasten van onze huurders. De jury complimenteerde Centrada met de 700 woningen die we hebben voorzien van zonnepanelen, zonder huurverhoging. Dat doen niet veel corporaties."

Project Stookjerijk
Stookjerijk is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties, in samenwerking met de Woonbond. Het project zorgt voor versnelling van energiebesparing in de sociale huursector en voor een betere samenwerking tussen gemeenten, corporaties en huurdersverenigingen. De huursector in Nederland heeft als doel om haar woningen op gemiddeld energielabel B te brengen en in 2050 CO2 neutraal. De Stookjerijk Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan één van de 40 grootste gemeentes in Nederland.

Publicatiedatum:

26 oktober 2018