Veel belangstelling voor nieuwbouwappartementen Warande

De verhuur van de eerste appartementen in wooncomplex Haagwinde in de Lelystadse nieuwbouwwijk Warande is vorige week onder grote belangstelling begonnen. Centrada biedt de 20 woningen gefaseerd aan via de website. Gemiddeld reageren er 600 belangstellenden op een appartement. De gelukkigen die een appartement krijgen toegewezen, ontvangen naar verwachting in de eerste week van februari 2019 de sleutel.

“Het groot aantal reacties op deze nieuwbouwappartementen bevestigt onze zorg over de krappe voorraad sociale huurwoningen in Lelystad”, reageert directeur-bestuurder van Centrada Martine Visser op de overweldigende belangstelling. “Daarom is het zo belangrijk dat we de komende jaren flink bij gaan bouwen. In 2019 leveren we al 169 nieuwe sociale huurwoningen op. Ook voor de jaren daarna willen we goede afspraken maken met de gemeente om voldoende bouwlocaties beschikbaar te krijgen", aldus Visser. 

Verdeling van de appartementen
Van het totaal aantal woningen verdeelt Centrada er 16 op basis van inschrijftijd en twee via loting. Hierdoor kunnen woningzoekenden die nog niet zo lang staan ingeschreven bij Centrada ook voor een nieuwbouwappartement in Haagwinde in aanmerking komen. Twee appartementen worden toegewezen aan personen met urgentie. Deze twee woningen worden niet via de website van Centrada geadverteerd. Belangstellenden, die staan ingeschreven als woningzoekende bij Centrada,  kunnen via www.centrada.nl reageren op woningen.

 

De appartementen in Warande worden naar verwachting in de eerste week van februari opgeleverd.

Publicatiedatum:

13 november 2018