Onderhoudsprojecten

Om ervoor te zorgen dat onze woningen blijven voldoen aan de eisen van deze tijd, voert Centrada regelmatig onderhoudsprojecten uit. Moeten er werkzaamheden in of aan uw woning uitgevoerd worden? Uiterlijk twee weken van tevoren ontvangt u in dat geval informatie over de duur van de werkzaamheden en de overlast die u kunt verwachten. Ook hoort u op dat moment waar u terecht kunt met vragen en op welke manier Centrada u op de hoogte houdt van de vorderingen van de werkzaamheden. Bekijk hier welke werkzaamheden er voor 2018 op de planning staan. 

Schilderwerk en reinigingswerkzaamheden 24 eengezinswoningen Eem, Vecht en Keteldiep

Op 11 juni start Plender met het schilderwerk van de bergingsdeuren en kozijnen bij de 24 eengezinswoningen aan Eem, Vecht en Keteldiep. Tegelijkertijd gaat Veltman de kunststof kozijnen en draaiende delen reinigen en wordt er onderhoud uitgevoerd aan het hang- en sluitwerk

Vervangen stadsverwarmingskleppen en radiatorknoppen Waterwijk

In de Waterwijk zijn circa 570 huurwoningen aangesloten op stadsverwarming. In de afgelopen jaren zijn bij verschillende huurders kapotte stadsverwarming-regelkleppen en thermostaatknoppen vervangen door nieuwe exemplaren. Centrada heeft Breman Lelystad opdracht gegeven om nu in de hele wijk de kleppen te vervangen. Breman start in juni met de werkzaamheden, waarbij bewoners ook een nieuwe kamerthermostaat krijgen. Na montage wordt de installatie opnieuw ingeregeld. De werkzaamheden duren tot eind 2018.

Buitenschilderwerk

Dit jaar voeren we bij meerdere wooncomplexen buitenschilderwerk uit:

- 18 eengezinswoningen Langezand in de Zuiderzeewijk
- 43 appartementen aan de Breehorn, Friese Vlaak, Het Spiek en Hoek van het IJ
- 45 appartementen van het wooncomplex Agoradek

Vervangen Cv-installaties

Dit jaar vervangen we ongeveer 800 Cv-installaties door een nieuwe HR Cv-ketel. De bewoners van de betreffende woningen krijgen ongeveer twee weken voor de werkzaamheden beginnen een informatiebrief.

Vervangen elektronisch sluitsysteem

Tien appartementencomplexen die nog een oud elektronisch sluitsysteem hebben, krijgen dit jaar een nieuw sluitsysteem. De bewoners van de complexen ontvangen dit jaar nieuwe toegangsdruppels. Uiteraard informeren we iedereen op tijd over de planning.

Modernisering liften

Om de kans op storingen te verminderen, moderniseren we in een aantal complexen de liftinstallatie. Na de modernisering voldoen de liften weer aan de huidige kwaliteitseisen.

Planmatigonderhoud57appartementenGriend

Onderhoud 58 appartementen De Griend

De 58 appartementen van wooncomplex De Griend krijgen dit voorjaar een opknapbeurt. We gaan de woningen aan de buitenkant reinigen en pakken het buitenschilderwerk aan. Daarnaast vervangen we diverse balkon- en voordeuren en vervangen we verlichtingsarmaturen in de algemene ruimtes door armaturen met LED-verlichting. Om de vochthuishouding in de woningen te verbeteren brengen we bij alle appartementen mechanische ventilatie aan.

sanerenasbestdakleinenWold

Saneren asbest dakleien 9 woningen in de Wold

In de wijk Wold hebben 9 huurwoningen nog asbesthoudende dakleien. Omdat alle daken in Nederland volgens de wet in 2024 asbestvrij moeten zijn, gaan we de asbest dakleien vervangen.Tijdens de onderhoudswerkzaamheden vervangen we ook de dakramen en de dakbedekking op de platte daken.

In de Wold zijn nog 23 particuliere eigenaren van een woning met een asbesthoudend dak. Deze bewoners krijgen een aanbieding om mee te doen aan de sanering.

grootonderhoud386woningenJol

386 woningen in de Jol

In 2018 staan 380 eengezinswoningen en 6 appartementen in de wijk Jol gepland voor het uitvoeren van grootonderhoud.We gaan het metselwerk reinigen, betonschade herstellen en de woningen krijgen kunststof kozijnen. We gaan ook keukens, badkamers en toiletruimtes vernieuwen wanneer deze er aan toe zijn. Bij alle woningen verbeteren we het ventilatiesysteem. Met de gemeente werken we samen om de erfafscheidingen te vervangen.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software