Onderhoudstips

Een fijn huis vraagt om regelmatig onderhoud.

U bent zelf verantwoordelijk voor het bijvullen van de cv-ketel

De wijzer van de waterdruk moet tussen de 1 en 2 staan. Als de druk onder dit niveau komt moet u de ketel bijvullen tot maximaal 2 atmosfeer waterdruk. Doe dit in koude toestand (ketel staat uit). Voor aansluiting op de vulkraan van de installatie moet u de slang vol laten lopen met water. Hiermee voorkomt u dat er lucht in de installatie terecht komt.

Radiatoren ontluchten

Hoort u borrelende geluiden in de radiatoren? Dat betekent meestal dat er luchtbellen in uw cv-installatie zitten. Dit zorgt ervoor dat uw verwarming niet goed meer opwarmt. Dat is erg energieverspillend. We raden u aan om uw verwarming te ontluchten. Dit doet u het beste in de ochtend, voordat uw cv-ketel aanspringt.

Voorkom vocht- en schimmelproblemen door goed te ventileren

Wonen in een schoon, heel en veilig huis is belangrijk. Iedereen wil in een huis wonen dat vrij is van vocht en schimmel. Vocht- en schimmelproblemen ontstaan vaak in natte en vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer. Dit komst meestal door een tekort aan schone (buiten)lucht. U voorkomt problemen door uw woning goed te ventileren en de luchtvochtigheid op peil te houden. Tips om de luchtvochtigheid in uw woning te verlagen leest u hier.

Tuinonderhoud

Heeft u een tuin of balkon? Als huurder bent u verplicht deze te onderhouden. In sommige gevallen bent u ook verantwoordelijk voor het achterpad achter uw woning. Dit leest u terug in uw huurcontract. Wanneer u gereedschap nodig heeft om uw tuin of achterpad netjes te maken, kunt u hiervoor terecht bij Centrada. We lenen tuingereedschap graag gratis aan u uit! Voor meer informatie kunt u bellen met (0320) 239 600. Hulp nodig in de tuin? In de brochure ‘Afval en tuintips’ leest u waar u terecht kunt.