Veilig en prettig wonen

Camera of slimme deurbel

Wilt u een camera of slimme deurbel kopen voor uw woning? Dat mag. In verband met de privacywetgeving gelden hiervoor wel strenge regels. In de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staat dat het van belang is waarvoor u gebruik maakt van een camera waarmee u beelden filmt van buiten uw woning. Als u het beoogde doel ook op een andere manier kunt bereiken, dan is het gebruik van een camera niet toegestaan. Ook mag u niet meer beelden vastleggen dan voor het beoogde doel noodzakelijk is.

Geen opnames van de openbare weg en andermans perceel
Uit de afstelling van de camera moet blijken dat de openbare weg en/of andermans perceel niet wordt gefilmd.

Sticker
Tot slot bent u als eigenaar van de camera verplicht om informatie te verstrekken dat u gebruikt maakt van een camera. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een sticker of bordje te plaatsen.

Overweegt u een camera aan te schaffen?
Neem dan eerst contact op met Centrada met de vraag of het in uw geval is toegestaan om een camera te plaatsen en aan welke voorwaarden die moet voldoen. U kunt telefonisch contact opnemen met onze klantenservice op telefoonnummer (0320) 239 600.

Rookmelders

De woningen van Centrada zijn voorzien van een brandmelder en koolstofmonoxidemelder. Deze worden periodiek gecontroleerd. Dit gebeurt vaak in combinatie met cv onderhoud. U bent zelf verantwoordelijk voor het vervangen van de batterijen. Hangen deze melders nog niet in uw woning? Neem dan contact met ons op.