Verzoek samenvoegen inschrijvingen

Gerelateerde vragen

Op welk rekeningnummer mag in de verlengingskosten overmaken?

Algemeen

Het bedrag kan alleen worden betaald als u een bericht heeft ontvangen dat u moet verlengen. U kunt de verlengingskosten voldoen via iDEAL. Kunt of wilt u niet via iDEAL betalen dan mag u de verlengingskosten ook overmaken op rekeningnummer: NL19 RABO 0321 9205 97, onder vermelding van uw inschrijfnummer. Ook kunt u op werkdagen bij ons op kantoor pinnen. Neemt u eerst contact met onze klantenservice op voor het inplannen van een afspraak.

Meer over dit onderwerp

Verhuren jullie ook tijdelijke woningen?

Algemeen

Nee, wij verhuren geen tijdelijke woningen. Wanneer er woningen gesloopt gaan worden of langdurig leeg komen te staan in verband met renovatie dat besteden wij de verhuur uit aan GAPPH, telefoonnummer: 088 6262200

Meer over dit onderwerp

Ik sta bij jullie ingeschreven en nu verhuis ik naar een andere stad. Mag ik wel ingeschreven blijven staan?

Algemeen

Ja, u mag ingeschreven blijven staan als u naar een andere stad verhuist. Vergeet u niet het adres in uw inschrijfgegevens aan te passen?

Meer over dit onderwerp

Hoe vaak komt er nieuw woningaanbod op jullie website?

Algemeen

Op iedere werkdag kan er nieuw woningaanbod bijkomen op onze website.

Meer over dit onderwerp

Ik wil een woning huren, maar ik heb nog een koopwoning, mag dat?

Algemeen

U mag van Centrada een woning huren als u een koopwoning heeft. U moet daar dan wel daadwerkelijk gaan wonen en u op dat adres inschrijven bij de gemeente.

Krijgt u een woning aangeboden? Levert u dan bewijs aan waaruit blijkt dat u eigenaar bent van een woning. Bijvoorbeeld een kopie van het voorblad van de hypotheekakte.

Het huren van een woning kan gevolgen hebben voor uw koopwoning:

  • Eist uw hypotheekverstrekker dat u uw hoofdverblijf heeft in de koopwoning? Dan betekent dit dat u niet zomaar ergens anders kunt gaan wonen.
  • Uw recht op hypotheekrenteaftrek kan vervallen als u niet meer in de koopwoning verblijft. Dit betekent dat uw maandelijkse hypotheeklasten fors kunnen toenemen (bovenop de huur van een andere woning). Neem daarom eerst contact op met uw hypotheekverstrekker en de Belastingdienst voordat u een huis gaat huren en laat u goed informeren. U leest ook meer op de site van de Belastingdienst.
Meer over dit onderwerp

Ik ben nog geen 23 jaar, maar mijn partner wel (of andersom) mogen wij wel op jongerenwoningen reageren?

Algemeen

Nee, beide partners moeten onder de 23 jaar zijn om op een jongerenwoning te reageren.

Meer over dit onderwerp

Ik heb studiefinanciering, mag ik dan een woning huren?

Algemeen

Ja, als u studiefinanciering heeft mag u een woning huren. Wij adviseren u wel een berekening te maken of uw budget bij de huurwoning past. Op onze website vindt u de huurwijzer.

Meer over dit onderwerp

Verhuren jullie ook woningen in een andere plaats?

Algemeen

Nee, wij verhuren alleen woningen in Lelystad.

Meer over dit onderwerp

Ik heb een woning geaccepteerd, maar net mijn verlengingskosten betaald. Krijg ik geld terug?

Algemeen

Nee, u ontvangt geen geld terug.

Meer over dit onderwerp

Ik heb inmiddels een (huur)woning elders; moet ik ingeschreven blijven staan?

Algemeen

Deze keuze is aan u. Als u in de toekomst in aanmerking wilt komen voor een huurwoning van ons dan kunt u ingeschreven blijven staan. Vergeet u niet uw adres te wijzigen.

Meer over dit onderwerp

Met mijn huidige inkomen kom ik niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Moet ik ingeschreven blijven staan?

Algemeen

De keuze is aan u. Er kunnen dingen in uw leven of in de wetgeving wijzigen waardoor u wel weer in aanmerking komt voor een sociale huurwoning.

Meer over dit onderwerp

Hoe lang sta ik ingeschreven?

Algemeen

Op uw persoonlijke pagina vindt u terug hoe lang u staat ingeschreven. Deze gegevens kunt u inzien door nadat u bent ingelogd recht bovenin op uw naam te klikken. Aan de linkerzijde vindt u hoe lang u staat ingeschreven. 

Meer over dit onderwerp

Werkt Centrada met een puntensysteem?

Algemeen

Nee, wij werken niet met een puntensysteem maar met inschrijfduur. Hoe lang u ingeschreven staat vindt u op uw persoonlijke pagina nadat u bent ingelogd. Een deel van ons woningaanbod wordt via loting verhuurd. Hierbij bepaald de computer wie er eerste is.

Meer over dit onderwerp

Ik huur al een woning. Moet ik mij inschrijven?

Algemeen

Ja, als u in de toekomst in aanmerking wilt komen voor een andere huurwoning van ons dan moet u zich inderdaad inschrijven.

Meer over dit onderwerp

Verhuren jullie ook kamers?

Algemeen

Wij verhuren 6 kamers in Lelystad. Als er een kamer vrij komt wordt deze via loting aangeboden op onze website. U kunt hier dan op reageren als uw inschrijving passend is bij de kamer.

Meer over dit onderwerp

Wat is een woonzorgzone?

Algemeen

Als men in een woonzorgzone woont dan betekent dit dat u binnen 15 minuten loopafstand van een zorginstelling woont. Bij de zorginstelling kunt u zich aanmelden als er zorg nodig is. Zorginstellingen in Lelystad zijn De Hoven, De Hanzeborg en De Uiterton.

Meer over dit onderwerp