Nieuwsberichten

Tips voor een brandveilige woning

Vlam in de pan, een sigarettenpeuk op de bank, een volle wasdrogerfilter of een kaarsje dat te dicht bij het gordijn staat... We zien regelmatig kleine (keuken)brandjes bij huurders. Gelukkig zijn daarbij geen slachtoffers gevallen. Maar u moet er toch niet aan denken wat er allemaal wel had kunnen gebeuren. Tips voor een brandveilige woning.

Centrada verwelkomt eerste bewoners ‘Hooghe Bomen’

Centrada realiseert tussen 2022 en 2024 het nieuwe woongebied ‘Hooghe Bomen’, op het terrein tussen Grietenij en het politiebureau in Stadscentrum Zuid. Op 13 december 2022 ontvingen de huurders van het eerste woongebouw, ‘Schonenburg’ genaamd, de sleutel van hun nieuwe appartement.

Centrada-medewerkers helpen huurders met besparen op energie

De stijgende energieprijzen zorgen bij een deel van de huurders van Centrada voor problemen. Op dinsdag 6 december bezochten medewerkers van Centrada daarom, samen met diverse samenwerkingspartners uit de wijk, in tweetallen enkele huurders tijdens ‘Centrada Doet Duurzaam’.

Partners werken samen aan versterking Lelystad Oost

Samen Lelystad Oost is een programma dat zich richt op het versterken van Lelystad Oost (Zuiderzeewijk, Atolwijk, Boswijk en Waterwijk). Binnen Samen Lelystad Oost werken organisaties en inwoners samen in en áán een kansrijk en aantrekkelijk Lelystad Oost. Centrada is een van de partners.

Fixi: nieuw meldsysteem voor de openbare ruimte

Vanaf 1 november 2022 werkt gemeente Lelystad met een nieuw meldsysteem voor de openbare ruimte, genaamd Fixi. Dat betekent dat vanaf die datum inwoners nog eenvoudiger meldingen kunnen doen over bijvoorbeeld een losse stoeptegel, kapotte lantaarnpaal of volle prullenbakken.