Nieuwsberichten

Lelystad stelt 10 woningen beschikbaar om lerarentekort aan te pakken

Het college van Lelystad stelt in samenwerking met Centrada de komende twee jaar tien woningen beschikbaar voor het huisvesten van leerkrachten in het primair, voortgezet én speciaal onderwijs. Op deze manier verwacht het college een bijdrage te leveren aan het bestrijden van het lerarentekort in Lelystad. Het gaat om een proef die na twee jaar wordt geëvalueerd. Na evaluatie wordt besloten of het initiatief een vervolg krijgt.

Nieuwe uitgave bewonersblad op de mat

Huurt u een woning van Centrada? Dan valt deze week ons nieuwe woonmagazine bij u op de mat. In deze nieuwe editie vindt u onder meer informatie over de Kluswinkel, interviews met een aantal actieve buurtbewoners en leest u het verhaal van Mona, zij kreeg met voorrang een ander huis door medische urgentie.

Centrada start met de oplevering van tweede woonproject voor spoedzoekers

Centrada is begonnen met de oplevering van ‘Wonen bij LILY’ in Campus Zuid in Lelystad. Dit tijdelijke woonproject is bedoeld voor mensen die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. In 2020 bouwde Centrada hier ook al ‘Wonen bij LARS’. Door de bouw van dit tweede project worden er in minder dan een jaar tijd in totaal bijna 300 nieuwe woningen opgeleverd voor spoedzoekers.

Gratis advies bij keuze passende zorgverzekering

Welke zorg heb ik volgend jaar nodig? En wat is er dan wel of niet verzekerd? Het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat u kunt nadenken over een paar financiële zaken; zoals het kiezen van een zorgverzekering voor het komende jaar. Maar weet u al welke zorgverzekering goed bij u past?

Wat kunt u doen nu de energieprijzen stijgen?

De prijzen van stroom en gas stijgen. Hierdoor kan uw energierekening flink hoger uitvallen. Heel vervelend natuurlijk. We krijgen de laatste tijd dan ook veel telefoontjes van huurders hierover. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen.

Centrada behaalt keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren

In 2021 heeft Centrada het keurmerk SVI behaald. Dit wil zeggen dat zowel de belangen van Centrada als van de schuldenaar behartigd worden. Het keurmerk garandeert dat Centrada er alles aan zal doen om de kosten voor de schuldenaar te beperken en vooral ook onnodige kosten te voorkomen.

Centrada verwelkomt nieuwe bewoners De Wadloper

Op 4 november 2021 ontvingen de eerste huurders de sleutel van hun nieuwbouwappartement. Mevrouw Van Heumen heeft veel zin in haar nieuwe avontuur aan de Waddenlaan. Zij ontving de sleutel van haar nieuwe appartement van Patricia Kersten, verhuurconsulent bij Centrada.

Kandidaat-huurders bezichtigen appartementen De Wadloper

Op zaterdag 18 september konden kandidaat-huurders van appartementencomplex De Wadloper aan de Waddenlaan in de Zuiderzeewijk hun appartement bezichtigen. Ze werden op locatie ontvangen door de huismeester. Na de bezichtiging was er de mogelijkheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie te ontmoeten in de gezamenlijke binnentuin. 

Bent u goed verzekerd?

Het kan u zo maar overkomen: schade aan en/of in de woning door brand, water, storm of inbraak. Een goede verzekering is dan onmisbaar. Maar voor welke schade is Centrada verzekerd en voor welke schade bent u als huurder zelf verantwoordelijk? En welke verzekeringen dient u dus zelf af te sluiten?