Nieuwsberichten

Lelystad krijgt een nieuw woongebied: Hooghe Bomen

Lelystad krijgt een nieuw woongebied: Hooghe Bomen. Centrada realiseert tussen het politiebureau en de Grietenij, in Stadscentrum Zuid, de komende jaren (2022 – 2024) in totaal 303 appartementen, voor diverse doelgroepen. In het nieuwe, aantrekkelijk vormgegeven en groene woongebied worden deze appartementen verdeeld over in totaal zeven woongebouwen. 

Jaarverslag 2021

Het was een jaar van zaaien en oogsten voor Centrada, blijkt uit het jaarverslag 2021. De Lelystadse woningcorporatie heeft haar visie voor de toekomst geformuleerd alsook de doelen vastgesteld om deze ambitie waar te kunnen maken. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de diverse partijen in de stad. Daarnaast werd een recordaantal nieuwbouwwoningen gerealiseerd en is het bestaande woningbezit verder verbeterd en verduurzaamd. Ook zijn de ambities en plannen op het gebied van de verbetering van de leefbaarheid bepaald en vastgelegd in een leefbaarheidsvisie.

Huurprijsaanpassing 2022

Ieder jaar verhogen wij de huur ​per 1 juli voor onze woningen. Bent u op zoek naar meer informatie over de huurprijsaanpassing, lees hier dan de veel gestelde vragen en antwoorden.

Atolplaza: van wijkcentrum naar Buurthub

Op 21 april jl. werd de vlag van Buurthub Atolplaza door de burgemeester gehesen. Na een feestelijke opening voor buurtbewoners en professionals is Atolplaza voortaan de centrale plek in de Atolwijk waar buurtbewoners voor al hun vragen binnen kunnen wandelen.

Bent u goed verzekerd?

Het kan u zo maar overkomen: schade aan en/of in de woning door brand, water, storm of inbraak. Een goede verzekering is dan onmisbaar. Maar voor welke schade is Centrada verzekerd en voor welke schade bent u als huurder zelf verantwoordelijk? En welke verzekeringen dient u dus zelf af te sluiten?