Woongebied Hooghe Bomen

Tussen het politiebureau en de Grietenij realiseert Centrada de komende jaren (2022 – 2024) in totaal 303 huurappartementen, voor diverse doelgroepen. In een nieuw, mooi vormgegeven en groen woongebied worden deze appartementen verdeeld over in totaal zeven woongebouwen. Deze ontwikkeling is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking met de gemeente Lelystad.

Planning
Het eerste woongebouw, Schonenburg, werd in december 2022 opgeleverd. Naar verwachting volgen eind 2023 de woongebouwen Claerbergen en Eeckinge. En in 2024 zijn de laatste vier - Uchtman, Espelbach, Wijdenburg en De Coninxpoort - gereed.

Projectinformatie

Gevarieerd woonaanbod
Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit nieuwe woongebied is een gevarieerd woningaanbod met huurappartementen in diverse groottes en met diverse huurprijzen. Kortom, voor ieder wat wils. Van starters tot senioren, van lage tot middeninkomens en van alleenstaanden tot gezinnen. “Het is een woongebied waar jong en oud graag gaan wonen. Er komt ook een ruim aanbod aan appartementen voor mensen met een middeninkomen. Dus wie een inkomen heeft tot ongeveer € 61.000 en graag een mooie ruime nieuwbouwwoning wil in een prettige, centraal gelegen, nieuwe buurt, doet er goed aan dit project in de gaten te houden”, vertelt Martine Visser, directeur bestuurder Centrada. Ook komen er woningen speciaal bestemd voor ouderen die aan een volgende levensfase beginnen en van een grote koop- of huurwoning naar een fijn, centraal gelegen huurappartement willen verhuizen.

Grietmannen
De naam van het gebied en die van de gebouwen zijn zorgvuldig gekozen. Daarbij is aansluiting gezocht bij wat er al was: het politiebureau en de Grietenij. De namen verwijzen naar vroegere tijden waarbij verschillende dorpen samen een Grietenij vormden. Met aan het hoofd een Grietman, een soort rechter en politie-chef in één. Deze Grietmannen waren mensen van naam die boven het maaiveld uitstaken en vol de wind vingen. Met andere woorden: ‘Hooghe Bomen’. De zeven verschillende woongebouwen met hun stoere, krachtige architectuur zullen ieder gesierd worden met de naam van één van de Grietmannen van weleer: Schonenburg, Claerbergen, Eeckinge, Uchtman, Espelbach, Wijdenburg en De Coninxpoort.