Huurovereenkomst wijzigen

Als belangrijke zaken in uw leven veranderen, kunt u de volgende stappen ondernemen.

De hoofdhuurder of partner is overleden

Wilt u als (mede)huurder de woning blijven huren? Dan is het verstandig om een akte van overlijden naar Centrada op te sturen en een verzoek in te dienen om de huurovereenkomst te wijzigen. De huurovereenkomst moet op naam van de partner gezet worden die in de woning blijft wonen.

Ouder(s) overleden

Bent u tussen de 18 en 27 jaar en blijft u na het overlijden van uw ouder(s) alleen achter in de huurwoning? Dan hoeft u niet bang te zijn dat u (op korte termijn) de woning moet verlaten. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Dit kan zijn dat u blijft wonen in het ouderlijk huis, maar ook dat u verhuist naar een meer passende woning. Neem voor meer informatie contact met ons op. Doe dit ook als u ouder bent dan 27 jaar.

Huisbewaarderschap

Gaat u voor bijvoorbeeld werk, studie of een wereldreis tijdelijk ergens anders wonen? Met huisbewaring laat u iemand anders maximaal 12 maanden legaal in uw woning wonen. U moet hiervoor toestemming vragen. Neem voor meer informatie en de voorwaarden contact op met team Verhuur via telefoonnummer (0320) 239 600.

U wilt iemand medehuurder maken

Wanneer u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, kan de naam van uw partner aan uw huurovereenkomst worden toegevoegd. Ook als u twee jaar een duurzame huishouding voert kunt u een aanvraag indienen. Uw partner krijgt dan dezelfde huurrechten en –plichten als u. Leest u de brochure Medehuurderschap voor meer informatie.

Dien hier uw aanvraag voor medehuurderschap in.

U gaat scheiden

Na een scheiding, kan één van de huurders uit de huurovereenkomst worden verwijderd. U moet zelf schriftelijk aan Centrada doorgeven wie er in de woning blijft wonen. Dit doet u via een deelhuuropzegging.