Al meer dan 50 jaar huurder van Centrada

Vanaf het prille begin
Lelystad verwelkomde in september 1967 haar eerste bewoners. Inmiddels is dat alweer 55 jaar geleden. Dit jaar hebben wij negen huurders die al 50 jaar of meer hun woning van Centrada huren. Al vanaf het prille begin van Lelystad dus. Zij hebben Lelystad zien uitgroeien van een lege zandvlakte met een paar huizenblokken tot een volwaardige stad met meer dan 80.000 inwoners. 

Langzittende huurders in het zonnetje zetten
Dat vonden wij zo bijzonder. Daarom was het de hoogste tijd om ze in het zonnetje te zetten en om ze onze waardering te tonen voor hun loyaliteit aan Centrada én aan Lelystad. Op 15 december gingen medewerkers van Centrada - met een fleurige bos bloemen, een lekker taartje en een cadeaubon - op bezoek bij deze bewoners van het eerste uur om die mooie mijlpaal met hen te vieren.

Veel herinneringen en mooie verhalen
De bezoeken leverden hele leuke gesprekken op. Sommige bewoners vonden het zo'n speciaal moment dat ze ook hun kinderen voor de koffie hadden uitgenodigd. Er kwamen veel herinneringen los en er werden mooie verhalen verteld. Ook was het een goede gelegenheid om te vragen hoe het nu met ze gaat. Zo konden de medewerkers van Centrada sommigen nog wat tips meegeven. Zoals over het inschakelen van de Kluswinkel bij het op orde houden van de tuin of het afsluiten van een onderhoudsabonnement voor klusjes in huis. Dat wordt voor sommigen toch wat lastiger.

Martine Visser ging op de koffie bij meneer en mevrouw Vree in de Atolwijk