Centrada en Trebbe starten bouw 'De Coninxpoort'

Nieuw woongeluk in landmark voor Lelystad

Centrada en ontwikkelende bouwer Trebbe sloegen 24 november de eerste paal voor het nieuwe woongebouw De Coninxpoort. Hiermee is het startschot gegeven voor de bouw van één van de hoogste woontorens in Lelystad. Deze woontoren bestaat uit 96 appartementen met een gevarieerd aanbod. Het streven is om de woningen eind 2024 aan de nieuwe bewoners op te leveren.

Martine Visser, directeur-bestuurder Centrada: “Woongebouw De Coninxpoort is het zevende en laatste gebouw dat wij realiseren in woongebied Hooghe Bomen. In dit gebied komen in totaal 303 nieuwe woningen. We zijn blij en trots dat we over ruim een jaar zo veel huishoudens een fijne woonplek hebben kunnen geven.”

Marinus den Harder, directeur Trebbe: “De eerste paal luidt een periode van ruim een jaar bouwen in. We zijn hier te gast in de wijk, daar zijn we ons bewust van. We gaan ervoor om een goede buur hier te zijn én een prachtige toevoeging aan Lelystad te realiseren. Ik kijk uit naar een voorspoedige bouwperiode.”

De Coninxpoort; 14 bouwlagen met gevarieerd aanbod
Het gebouw De Coninxpoort is ontworpen door Inbo architecten, telt 14 bouwlagen en met een hoogte van 43 meter is het straks één van de hoogste woontorens van Lelystad. Het woongebouw biedt plaats aan 96 appartementen. Uitgangspunt bij de realisatie was een gevarieerd woningaanbod met sociale huurappartementen in diverse groottes en met diverse huurprijzen. In De Coninxpoort komen studio’s en appartementen met één, twee of drie slaapkamers.

Snel en efficiënt bouwen
De Coninxpoort is de sluitpost van het nieuwe woongebied Hooghe Bomen. Een binnenstedelijke ontwikkeling van woningcorporatie Centrada. Er is gekozen voor een prefab casco en prefab gevel. Hiermee wordt sneller en steigerloos gebouwd. Dit betekent ook minder lang overlast voor de omgeving. Daarnaast biedt Trebbe met deze prefab oplossingen het hoofd aan het tekort aan vakmensen. Het gebouw wordt, naar verwachting, eind 2024 opgeleverd.