Centrada levert 80 nieuwbouwwoningen op

Kwalitatieve en betaalbare woningen voor diverse doelgroepen in Lelystad 

Het is een feestelijk begin van 2024 voor 80 nieuwe huurders van Centrada. Op 3 en 4 januari 2024 ontvingen de meesten van hen de sleutel van hun nieuwe woning. Centrada levert deze maand 66 nieuwe appartementen op in woongebied Hooghe Bomen en 14 eengezins-woningen in Klein Nooten.

Enthousiaste huurders
De oplevering van de woningen werd met enthousiasme ontvangen door de nieuwe bewoners. Ronald Gouwerok, manager Vastgoed van Centrada, deelde deze vreugde: “Het voelt goed om zoveel blije gezichten te zien. We weten natuurlijk dat er heel veel mensen op zoek zijn naar een woning. Daarom zetten we ook alles op alles om zoveel mogelijk woningen bij te bouwen. Daarmee zorgen we ervoor dat alle woningzoekenden een betere kans krijgen op het vinden van een woning."

Woningaanbod voor verschillende doelgroepen en inkomens
Centrada heeft bij deze nieuwbouw een gevarieerd woningaanbod gerealiseerd, gericht op verschillende doelgroepen en inkomenscategorieën. In Hooghe Bomen bieden we bijvoorbeeld studio's van 35 m2 speciaal voor jongeren van 18 tot 23 jaar. Daarnaast zijn er ook twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 49 m2 tot 89 m2. Een aantal van de woningen zijn speciaal voor doorstromers en starters.

In Klein Nooten in Warande leveren we deze maand 14 ruime eengezinswoningen op van ca. 119 m2 en ca.130 m2. De woningen hebben een luxe uitstraling en een hoog afwerkingsniveau.

Ambitie om zoekduur te verminderen
Centrada heeft als ambitie de zoekduur naar een sociale huurwoning te verminderen tot ongeveer twee jaar. Het versnellen van de woningbouw is daarbij van cruciaal belang. We investeren de komende jaren dan ook fors in nieuwbouw. In samenwerking met de gemeente en de HVOB werkt Centrada aan concrete locaties die vijf jaar vooruit beschikbaar zijn. Dit stelt ons in staat om tijdig plannen uit te werken, procedures te doorlopen en zo een constante bouwstroom te realiseren.

Nog meer nieuwbouwwoningen in 2024
Later dit jaar worden naar verwachting nog eens 210 woningen in Hooghe Bomen opgeleverd. Centrada blijft zich inzetten voor het bieden van kwalitatieve en betaalbare woningen voor diverse doelgroepen in Lelystad.