Tips voor als het buiten kouder wordt

Het stookseizoen komt eraan. Om te voorkomen dat u straks in de kou komt te zitten, heeft Breman Installaties enkele tips voor u verzameld. Zodat u straks goed voorbereid het najaar en de winter in gaat.

Tip 1: controleer de cv-druk
De meeste problemen met de verwarming in huis doen zich voor wanneer uw systeem langere tijd uitgeschakeld is geweest. Dus is het belangrijk om te controleren of uw cv-ketel nog goed werkt. Een tip is: controleer de cv-druk. Die moet minimaal 1 bar zijn, maar liever 1,2 bar en maximaal 2 bar. Is de druk te laag? Dan moet de cv-installatie bijgevuld worden met water. Hoe doet u dat? Bekijk hier de instructievideo van Breman.

Tip 2: doe nog een paar checks
Geeft het weerbericht aan dat er frisse dagen aankomen? Dan kunt u vast een aantal zaken controleren. Dat zit u er straks aangenaam warm bij.

  • Zet de thermostaat even een uurtje op 25 graden met alle radiatoren open - dan weet u of de cv goed functioneert. Wordt een radiator niet (helemaal) warm? Ontlucht dan uw radiator. 
  • Kijk of er geen foutmeldingen op het display van uw cv-ketel zichtbaar zijn.
  • Kijk of de instellingen van de (klok)thermostaat nog goed staan.

Tip 3: Bezoek de website van Breman voor meer informatie
Weten welke besparingstips Breman heeft en wat u nog meer kunt doen om er lekker warm bij te zitten? Bezoek de website van Breman voor meer tips. U vindt hier ook tips om te besparen op uw gasrekening.